Future thoughts.

Förra veckan kontaktade jag två platser angående praktikplats. Dels Marieberg´s psyksjuhus i Kristinehamn och dels ria-gårdens verksamhet i Karlskoga/Degerfors. Båda platserna kallade mig till intervju och jag är precis hemkommen från den sista.

Mitt förstahandsval var den akuta psykavdelningen i k-hamn då jag tror det skulle vara bäst på papper till framtida jobbsök. Men på ria skulle jag få chansen att prova på exakt det jag vill jobba med i framtiden. - Behandlingsassistent. Då man samtalar med missbrukare/fd missbrukare. Det är inom det jag vill jobba. Det jag brinner för, det spelar ingen roll om jag så skulle jobba gratis. Det är det jag verkligen vill göra! Efter måndagsmöte på psyket kändes allt bara blaj. Dem verkade nämligen vara skeptiska till att ta in någon som inte har några som helst erfarenheter inom psykiatrin då jag inte skulle förstå några som helst benämingar på psykiska sjudomar osv... Jag förstår dem ju iomed att det faktiskt kommer in människor där som försöker ta sitt liv och sekretessen är hög. Hade praktiskt taget givit upp hoppet om den platsen och tänkte att jag får väl ta ria då. Men idag när jag va på ria kändes allt så himla bra, de verkade ha stora planer för mig och jag skulle få ta en annan herre´s plats som precis hade slutat. Stort ansvar och jag skulle få delta på deras årliga läger osv. Väldigt skön stämning och alla verkade som en stor familj. Dessutom väldigt behagliga arbetstider (8-14 med start från 1mars) jag hade typ bestämt mig.

TILLS telefonen ringer och det är chefen på psyk som vill meddela att de beviljar praktikplats. Hallå. Nu sitter jag här med feting ångest. Beslutsångest. Samtidigt är jag so fukking happy att jag får de här chanserna, allt fixat på egen hand : )

Trevligaste arbetsmiljö - helt klart ria och det ligger närmast hjärtat MEN jag känner att jag borde utnyttja den här chansen för framtiden och ta psykavd. Pendling och trisst miljö då det är sjukhusmiljö men det kommer ge så mkt mer erfarenhetsmässigt. Så det lutar åt det sistnämda, tror redan jag har bestämt mig. MEN jag vill samtidigt försöka få hela kakan och kombinera dessa 2. Så om man bara kunde få kontakt med sin arbetsförmedlare när man behöver dem som mest och höra om det inte går att få ihop detta på bästa möjliga sätt. Tex, några förmiddagar på ria och resten på psyket.

Gah
, när man har för många valmöjligheter så är inte det bra heller. Kommer inte göra annat än jobba men just nu är det precis det jag vill : )) Ska ringa och meddela så fort jag tagit ett beslut. What to do...

Kommentarer
Postat av: CG

Grattis darling! Det ar ju helt underbart kul och jag vet att du kommer valja ratt praktikplats till slut.



Kanner exakt som dig, nar det ar nagot man verkligen vill gora sa gor jag det garna gratis och nar man val har hittat det sa ar det ju det man ska jobba med hela livet:)



Puss

Postat av: Alexzandra

CG: Tacktack! Om jag känner mig själv rätt kommer jag inte välja utan försöka få ihop det med båda :) Jag och valmöjligheter är inte min grej, hehe. Hoppas det går bara. Kisses.

2009-02-20 @ 09:50:48
Postat av: Pernilla

Åh grattis=D

Svårt val!

Om behandlingsassistent är ditt drömyrke så tycker jag att du ska välja riagården. Då får du chansen att prova på och se om det är rätt=)

Sen är den akuta psykvården ingen trevlig plats att vara på.

Lycka till!

2009-02-20 @ 13:32:06
URL: http://pernillamariaa.blogg.se/
Postat av: Alexzandra

Pernilla: Jag det är sant, ria är ju klockrent då det är exakt det jag vill göra. Men jag vill ha jobb på kriminalvården och då tror jag psyket är en större merit på papper. Känns som att ria finns kvar för eventuellt volentärarbete men psyket är en nu eller aldrig chans :) Hoppas det går kombinera, vore guld!! Tack så mkt!!

2009-02-20 @ 18:21:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback