Baby tankar, när är man redo?

bebisar

N
är jag va och handlade herromdan såg jag på löpsedlarna att "babyboomen" startat. 2007 kommer ioförsig bli mkt värre, det är ju då alla kommer ut som man sätt under 2006. För det är väl inte bara jag som ser gravida människor överallt? Det kan hända att jag lägger märke till dem mer för att de vart en del barn prat sista året. Eller ja, sen jag träffade min nuvarande sambo ; )) De flesta i min omgivning vet att jag har vart anti barn ända tills jag träffade P.  Annledningen till den känslan har säkert vart pga av mina fortfarande väldigt små syskon men säkert för att det kändes avlägset oxå. Men helt plötsligt inser man att man börjar bli äldre, så träffar man nån man vill leva med, (länge...) Aktar mig för att säga forever. Så känns det helt plötsligt självklart att man någon gång ska ha barn. Nu känns det inte längre så chockerande när någon i ens omgivning går och blir gravid. Vi har ju gått och blivit "vuxna" lr iaf äldre.

Och efter att ha följt
Prinsessans dagbok sen långt innan jag själv blev seriös med bloggandet. Så.. ser de så vackert ut att vara gravid och att ha skapat nått så vackert som en egen familj. Dem ser ut som världens mysigaste familj de där. Sånt gör mig glad ;-D En annan blogg som jag oxå va helt hysterisk i (under sista veckorna av henne graviditet) var "Flisan" (aworldofmyown) suck, hon hade skaffat lösenord nu märkte jag. Kolla även in denna blogg, snart smäller de för henne med, lite läskigt.

Undra om man nån gång känner sig redo för att skaffa barn?.... Som jag sa så har jag alltid sagt att jag inte vill ha barn, nånsin. Och alla försökte övertala mig, det skulle komma när jag blev äldre sa de... O och rätt hade dem ju. (även fast jag faktiskt höll med om att jag kanske kunde tänka mig barn, men inte innan 35) men sakta men säkert har 35 skjunkit till 30, och helt plötsligt vill jag ha barn innan 25. För ung mamma verkar väl ändå mysigast?
Vad har ni för tankar när de gäller barn? Vill ni ha? hur många? När?

baby marsipan myror

Kommentarer
Postat av: Angelica

Jag vill ha tre barn innan 30 så jag hoppas och tror att jag har en bebis före 25 år. Helst vid 23. :)

Postat av: Angelica

Jag vet inte riktigt, jag är väldigt kluven när det gäller barn. Just nu vill jag för allt i världen inte ha en unge. Dels för att jag inte skulle vilja ha allt det ansvaret som det innebär och för att jag inte har tillräckligt bra ekonomi för att skaffa barn, jag har inget jobb och jag har inte ens pluggat klart. Men också för att jag inte har nån pojkvän, jag har ju en jag dejtar och så men det är ju verkligen inte samma sak.. vi har som inte kommit överens om nåt och vi är alldeles för unga än, samt upptagna med pluggande. Vi är väl int eöverförtjusta i barn heller. Jag tycker om att passa barn ett par timmar men att ha ansvar dygnet runt.. nee.. och jag hatar verkligen skrikande ungar i affärer osv., jag får lust att slå till dem.

Med den rätta mannen tror jag absolut att jag kan tänka mig barn någon gång i framtiden. Först vill jag plugga klart iaf. Så barn före 25 är uteslutet, eftersom jag inte kommer att vara klar då. Kanske jag har tid efter 30. Jag får verkligen hoppas att jag inte är för gammal då!

Om jag ska ha barn vill jag åtminstone ha två, jag tycker synd om den ungen som ska vara ensam ;) Och då "önskebarn" dvs. en pojke och en flicka. Men jag skulle nog inte vilja ha fler än tre barn.. skulle bara bli jobbigt.

Ah, vi får se vad som händer, jag kanske berättar för dig om nåra månader att jag väntar tvillingar haha vem vet :P

2007-01-08 @ 11:54:34
URL: http://annilelica.blogg.se
Postat av: Nadja

Jag har oxå tänkt en hel del på det där med barn..man är så kluven! Jag ville absolut inte ha barn när jag var yngre och jag ville inte gifta mig. Men nu när man har sambo så har livet ändrat sig. När jag träffade min sambo (7 år sen snart) så var de inga såna tankar ja var ju ändå bara 16 år hehe.. Men sen när jag blev typ 18 så började man prata och jag var bestämt jag ska gifta mig och skaffa barn innan jag är 25!Jag har ju låååång tid på mig.. nu sitter jag här och fyller 24 i år och är inte ens i närheten av dom tankarna!!Jag vill skaffa barn och gifta mig men min sambo är inte inne i den ålderna än så jag får snällt vänta :D Man känner sig lastgammal helt plötsligt!Jag är fortfarande 20 i sinnet ;)

Tråkigt att vara arbetslös.. va vill du ha för jobb då?Det är inte lätt i dagens samhälle!!
Jag är glad för att jag har ett jobb iaf, skulle nog vara värre att inte ha ngt att gå till varje dag :D

2007-01-08 @ 13:51:17
URL: http://sweetladysoul.blogg.se
Postat av: Wysteriia

Jag har inga tankat på barn alls, just nu känner jag att jag INTE vill ha några. Jag känner mig varken mogen eller redo :) Känner att jag har så mycket jag vill göra i livet så barn är nog inte rätt för mig ännu, jag tycker nämligen att det är jobbigt nog att jag har katt de gånger jag ska ut på äventyr ;) hehe.

Nej, jag behöver verkligen pengar så att jobba som värdinna en helg är kanon! Ska bli skönt med lite sommar sen, så man jobbar lite o får lite mer pengar. :P

2007-01-08 @ 14:02:40
URL: http://wysteriia.blogg.se
Postat av: Nadja

Ja...det är en barninvasion :P

2007-01-08 @ 14:39:25
URL: http://nayjay.blogg.se
Postat av: Wysteriia

jaaa, en hund är nog super bra att skaffa innan barn! :) Då märker man nog hur uppbunden man blir till en viss mån i alla fall :)

Jag tycker man ska leva livet innan man skaffar barn. :)

2007-01-08 @ 14:48:59
URL: http://wysteriia.blogg.se
Postat av: Moa

Jobbar som barnflicka, dom barnen får räcka för mig på ett tag :D Haha, Visserligen är jag iallafall för ung

2007-01-08 @ 14:54:12
URL: http://gunke.blogg.se/moa
Postat av: Nadja

Det är så svårt med utbildning, jag kände likadant men när jag väl utbildade mig (gick aldrig gymnasiet) och fick läsa det jag tyckte om så var det helt annorlunda jag blev värsta plugghästen *asg* fattade inget?! :D

I Sverige måste man nästan ha kontakter eller hamna på ett bananskal tyvärr! Man får ju aldrig komma på arbetsintervjuer...så dåligt!! Men men det är bara att bita ihop och ge sig tusan på det man vill helt enkelt!

Jag är för lat för att skaffa barn, jag vill kunna göra vad jag vill och sova hur länge jag vill haha

2007-01-08 @ 15:06:56
URL: http://sweetladysoul.blogg.se
Postat av: Ellinor

Jadu.. jag undar också det.. Tror aldrig det kommer kännas rätt. Men jag vill ha ett stadigt jobb, någon slags utbildning och så innan jag ger mig in i mammarollen... Min babe vill vänta LÄNGE! Jag vill vara drygt 25!

2007-01-08 @ 16:37:35
URL: http://sharpen.blogg.se
Postat av: sandi

gud va söt bilden med bäbisfoten som peta ut från mammans mage var:O tack för kommentaren btw ;)

2007-01-08 @ 19:51:46
URL: http://Intemindag.blogg.se
Postat av: Mikaela

3 barn innan 30 helst.

2007-01-09 @ 18:23:51
URL: http://theworldsgreatest.blogg.se
Postat av: Jove

Jag vill absolut ha barn! Pluggar jag direkt efter gymnasiet så är jag färdigutbildad vid 22-23 ungefär. Då är barn lagom vid 26årsålder typ. Vill ha tre barn.. Gärna 3 st mellan att jag är 26-32 eller något.

2007-01-09 @ 22:38:35
URL: http://www.hallo.blogg.se
Postat av: SKiNHEaD BArBiEdOLL

Min barnatanke är att jag är rädd för att falla för en man som vill ha ungar, eftersom jag absolut inte vill. & varför ska jag väl egentligen inte behöva förklara om ingen annan behöver förklara varför hon vill. ;)

Jag blir alltid avtänd på studs om en man säger att han vill ha ungar, åtminstone nån gång i framtiden, eftersom jag troligtvis inte vill ha några då heller.

2007-01-10 @ 11:48:49
URL: http://[email protected]
Postat av: Alexzandra

Era kommentarer förvånar mig lite. Att de är så många som vill vara "barn-lösa" för alltid lr ett antal år framöver. Under mina år som "anti-barn" så fick jag jämt kritik för det och det lät som om jag va ensam om den åsikten. Men det är kul och se att många vill göra karriär, köpa hus, ha stabil ekonomi och sådana saker först. Förnufftigt. I många bloggar verkar de som om att de är killarna som "tjatar" och det är lite så i mitt förhållande oxå. Numera är de papporna som är ute med barnvagnen och står och skvallrar med andra pappor. Haha, weird.

2007-01-10 @ 14:38:18
URL: http://alexzandra.blogg.se
Postat av: Maria

Hej! Skriver på uppmaning här även jag (som väntar mitt första barn i slutet av maj) då :-)
Jag tycker absolut att man ska vänta ett tag innan man skaffar barn, det gäller att känna att man verkligen är redo. Men, vänta inte för länge! Alla kan inte får barn så enkelt, och det kan krävas år av jobb för att slutligen få en liten bebis i sina armar. Om man upptäcker detta alldeles för sent, ja då kanske man hinner bli för gammal för att kunna få barn även på konstgjord väg.
För mig och min sambo kändes det bara rätt att skaffa barn nu, men jag är nog lite äldre än de flesta som har skrivit in här, jag fyller 27 om knappt en månad. Jag är mitt uppe i min utbildning (när jag var yngre sa jag också att jag aldrig kunde tänka mig barn innan jag pluggat klart), men vi valde ändå att skaffa barn nu för skulle vi vänta skulle vi bli så gamla. Sen måste man ju tänka på om man vill ha flera barn också, då kanske det inte är så bra att sätta igång barnafödande först efter trettio? Kan bli lite stressigt i slutet då ;)

2007-01-11 @ 06:58:50
URL: http://mariaridefors.blogg.se
Postat av: Sofia Style

hmm intressant. Jag tycker inte att man ska hålla på att oroa sig för att bli för gammal. Det är ungefär som om jag skulle gå å köpa en käpp nu fastän jag inte alls behöver den, bara för att jag kanske kommer behöva den nån gång. Man skaffar ju saker när tidpunkten för det är rätt. Vill man inte ha barn när man är 28 år ska man inte ha det då bara för att man tror att man kommer vilja ha det när man är 32, och att det då kanske skulle vara försent. Jag vill ha barn en dag men har ingen aning om när, vill jag inte det förrän jag är 32 och sen inte kan få det då av någon anledning, så var det väl helt enkelt inte meningen att jag ska ha barn. I så fall kan jag ju hjälpa ett föräldralöst barn genom att adoptera. Allt löser sig ändå till det bästa! Vill man ha barn och känner sig redo när man är 20 år är det väl underbart! Men vill man vänta till 35, varsågod!

2007-01-11 @ 10:32:18
URL: http://sofiacarlberg.blogg.se
Postat av: Sofia Style

haha det lät som om jag jmf barn med en sak, och det gör jag inte :-) Var bara en liknelse :-)

2007-01-11 @ 10:33:13
URL: http://sofiacarlberg.blogg.se
Postat av: Maria

Självklart ska man inte skaffa barn när man är 28 om man inte vill ha dem då. Men, om man vet om att man vill ha barn ska man inte vänta för länge, för man vet aldrig om man kommer kunna få barn på naturlig väg eller inte. Det är många som inte får barn idag trots att de vill det för att de väntar för länge på att rätt tidpunkt ska dyka upp. Men oftast finns det aldrig någon sådan, antingen pluggar man eller så försöker man göra karriär, eller så är det något annat. Och adoption är superbra - det måste vara världens mest goda gärning, men många drömmer om att få ett biologiskt barn och det kan vara väldigt jobbigt att upptäck att man kanske inte kan få det.

2007-01-11 @ 17:49:40
URL: http://mariaridefors.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback