Vad hände med världen?

Sitter hemma hos familjen och pratar om....Vart världen är på väg.

När jag började jobba på statoil för ca 4år sen, så va jag lyckligt ovetande om ganska mkt som händer. Från och med dagen jag började jobba, började jag läsa kvällstidningarna. O det va som att sätta på sig glasögon, helt plötsligt fick jag veta att människor blev mördade i Sverige, varje dag! Jag kom i nått sorts chocktillstånd varje gång jag läste tidningen. Ända tills jag blev van, man blev avtrubbad helt enkelt. O jag minns de som igår när jag läste ett inlägg om en kannibal första gången. Jag kunde inte få in det, diskuterade med kollegorna men för dem verkade de inte va någon "nyhet".

Ungefär som att jag vart blind, och sen få tillbax synen... 

För 10år sen va det fortfarande "big news" när någon blivit mördad i Sverige. För 5år sen blev någon dödad i Karlskoga. (lilla lilla Karlskoga?) Här där alla känner alla, typ 2km från ens hus. Nu läser man inte annat än barn som blir sexuellt utnyttjade (majoriteten är av nära stående vänner/släkt), folk gör inbrott i ladugårdar för att kn*lla kor, infrysta barn, sätter på lik, äter upp sina flickvänner, gruppvåldtäckter.... När kom alla dessa psykopater? I slut ändan kan man ju knappt lita på sig själv. Fortsätter de så här är de väl lika bra att låsa in sig någonstans. Jag vill gärna inte bli bortförd när jag hämtar posten, att mina barn blir nerhuggna över staketet på dagis/ lr på väg hem från kompisens hus 100m bort. Konstigt om man blir hönsmamma? Jag börjar starkt tvivla på om jag ens vill ha barn. Utsätta barnet för alla hemskheter?

Kolla filmen "Children of man", liten tanke ställare. Kommer världen dö ut för att vi dödar varandra?

Annledningen till detta lite tabu-ämne. Eller åtminstone ett ämne som man gärna inte tänker på.
Var pga att på Oprah igår visades ett program om män som "sexuellt utnyttjar/taffsar" på små pojkar. Dem verkligen varnade folket -, farfar, farbror, nära vän whatever - lämna aldrig dina barn ensamma med manliga, det finns liksom ingen annledning. Och man tror man känner människor, fast de är inte alltid man gör det. Ett av varnings signalerna fick mamma att tänka till nämligen. Herrom dan så pratade vi om att en viss "bekant" till våran familj som beetede sig lite underligt mot min lillebror. Mot min vilja så ploppade en obehaglig tanke upp i mitt huvud. O efter att mamma sett på Oprah så insåg hon att detta beetende inte va bra. Mamma har själv haft otur med gubbar/kompisars pappor när hon va liten. Därför är hon lite på sin vakt, kan hända att jag är för personlig nu och isåfall ber jag om ursäkt.

Det är bara de....att jag diskuterar ofta detta ämne med olika personer. Jag har så sjukt svårt att förstå, o det gör väl ingen egentligen? Man blir bara mer och mer avtrubbad, vad händer här näst? Hörde på tv för ett tag sen att det är lagligt (att ha "samlag" med djur) i Danmark, kan de verkligen va sant? Men som sagt, inget förvånar än längre.. Kommer man börja tolerera mer och mer? För helt plötsligt va de inte så farligt att droger är lagligt i Amsterdam osv.... För de kom värre saker att tänka på.

Vad har alla dessa psykopater vart med om? Svaret är givet - Dålig uppväxt. Ofta sexuellt utnyttjade. Men ärligt så "skiter" jag i om hela deras släkt vart på dem....Hur i h-lvete kan man vilja utsätta någon annan medmänniska för samma sak? Ut och förespråka i skolor eller va fan som helst. Fd. Missbrukare, misshandlade kvinnor, anorektiker går ju ut och berättar sin livshistoria för att hjälpa andra. Jag kan själv säga att jag har dålig erfarenhet utav droger i min närhet, just därför är jag väääldigt anti droger. Skulle aldrig få för mig att prova eftersom jag vet hur det kan gå, o oftast går...

Är det meningen att man ska ha fördomar om manliga dagis "fröknar"? Ni får ursäkta men jag kan inte låta bli med tanke på allt man hör och ser numera.
Kan någon va snäll att förklara för mig vad som händer? Eller typ ta tebax glasögonen för vet inte om jag vill ha dem längre  8-(


Kommentarer
Postat av: Angelica

Men asså.. jag har också funderat över vart alla dessa psykopater kommer ifrån. Jag menar, det finns ju massor av människor som lider av diverse störningar och sjukdomar men inte går de ut och mördar nån oskyldig bara för det. Och psykiska sjukdomar har ju alltid funnits bara att man inte visste så mycket om dem förr. Jag tycker att det är en j--ligt dålig undanflykt att en perosn mördat nån för att han/hon hade en ströning. Jag tror att det mest bara handlar om undanflykter, det är lite lustigt att rättspsykiatrisk undersökning är som en standard vid våldsbrott. Och sen kommer brottslingen lindrigare undan bara för det. Visst det finns människor som verkligen är sjuka men hur kommer det sig att de flesta verkar klara sig utan att mörda nån? Man kan ju heller inte vara helt jäkla borta om man tom. PLANERAR ett mord. Det krävs förstånd (även om jag såklart tycker man är galen som gör det) och att man är vid sina sinnens fulla bruk för att kunna planera hur man ska gå tillväga, vad man gör med kroppen etc.

Du, som jag förstått det är det lagligt att ha sex med djur även här i Sverige. Dvs. djurplågeri är förbjudet men att ha sex med ett djur kan vara tillåtet om man tror att det inte tagit skada av det.

Det där med fördomar om manliga dagisfröknar känner jag igen.. det är som om man tror att det måste vara en pedofil eller så bara för att personen är man och jobbar med barn. Ofta får jag också för mig att människan är homosexuell. Hur knäppt är inte det? Sen skäms man ju bara när man tänkt så..

Dock måste nog psykvården bli lite bättre, det måste läggas mer pengar på den... men det är liksom inte den enda lösningen.

Postat av: Liv

Jag håller med dig, det känns som att allt våld och hemskheter bara trappas upp och blir värre och värre. Ska det inte vända snart?

2007-01-26 @ 15:16:01
URL: http://leifiii.blogg.se
Postat av: Felicia

Jävligt bra skrivet du!! kramar

2007-01-26 @ 15:25:21
URL: http://ninafelicia.blogg.se
Postat av: anne

håller med dig, det är sjukt .. :S

2007-01-26 @ 18:31:06
URL: http://www.annesundkvist.blogg.se
Postat av: caroline

du skriver bra så ini....måste jag säga!! :D

2007-01-26 @ 22:03:59
URL: http://celandine.blogg.se
Postat av: Angelica

Tack för att du tog orden ur min mun! Det är så jävla fel att skylla på sin dåliga uppväxt, som om det vore någon ursäkt till att själv utsätta andra för samma hemskheter. Hur kan sådana människor ens få leva? Människor som sexmördar barn och våldtar oskyldiga djur? Sjukt och bisarrt är vad det är. Jag skäms över att vara en del av människosläktet.

2007-01-26 @ 23:04:21
URL: http://angelica1987.blogg.se
Postat av: Anna

skrev själv ett inlägg om "var världen är på väg" skrämmande!

2007-01-26 @ 23:50:40
URL: http://anna851219.blogg.se
Postat av: Angelica

Jag hoppas också att de genomför det där med fängelsestraff för psykiskt sjuka, tycker absolut att de ska ha samma straff. Så klart ska de ju ha vård också men jag menar om de inte är allvarligt sjuka borde de kunna ta ansvar för sina handlingar!!

Lycka till med jobbet och ha en fin helg.

2007-01-27 @ 11:01:32
URL: http://annilelica.blogg.se
Postat av: Treno

..Rather helpful information you have here. Grazie! http://www.trenitalia.275mb.com

2007-03-07 @ 17:38:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback