Nyfunna vänner.

guppy

Såna här dagar älskar jag. När allt går i ett.

Min lilla surprise va att jag skulle gå och köpa mig nåra fiskar. Sagt och gjort, 4 små guppysar simmar nu omkring i en skål på mitt bord. Energiska små saker kan jag lova :) Kan inte ens fylla vattnet ändå upp för då hoppar de ur..  Jag har ju haft 3 namn klara ett bra tag men eftersom de nu blev fyra stycken så fattas det ett namn. Ett flicknamn. Det är där ni kommer in mina vänner. Jag behöver ett namn fort som attsingen - Ikväll klockan 20 vankas det nämligen dop.
Sushi, Torsken, Nemo och..... mamma kommer tom hit med en ananaspaj vid 19, det är seriösa grejer det här. Något annat få ni ju inte tro.

På tal om Nemo föresten, fiskaffären hade en riktig
Nemo (alltså en clownfisk) mitt hjärta började nästan blöda, det va kärlek vid första ögonkastet. Vad vore klokrenare än att en Nemo faktiskt va en riktig nemo-firre? Men det va ju en saltvattensfisk och ägaren till djuraffären hade ingen större lust att sälja en Nemo till mig. Han va inte så glad i mig överhuvetaget faktiskt, direkt när jag nämde att jag hade ett klot-"akvarium" så såg han ner på mig. Jag tror han höll varenda fisk där inne nära hjärtat. Fanns ju så mkt färgglada, fula och konstiga fiskar där inne så hade beslutsångest. TILLS glädjedödaren sa att jag istorssett inte kunde ha nåra fiskar. Antingen va det saltvattensfirrar, för stora eller varmvattens.... Så guppys`ar med färgglada stjärtar blev det. Dock förbannat svårt att få en vettig bild på dem. Men det är två gul/svart-prickig, En blå och en orange. 2 flickor & 2 pojkar. Fiskägaren nämde något om att de är tråkigt för fiskarna att va i en skål, därav valde jag 2 par. Det kan ju hitta på massa skojsans. Om inte annat skaffa familj. Har absolut ingenting imot att bli fiskmormor :-D

  

(O ja.... Jag vet att jag sa att jag inte skulle stoppa i mig någe skit from Måndag. Men jag tänker njuta av min ananaspaj så jag antar att ni får kalla mig fethagga nurå.)

Kommentarer
Postat av: Marie

jag tycker hon ska heta doris! nemos fiskkompis heter ju doris! hon den där förvirrade blåa saken, haha :)

Postat av: Helena

Vet inte om jag har något bra namn men min kompis fiskar heter Sushi och Fiskpinnen, hah!

2008-03-26 @ 21:55:49
Postat av: Alexzandra

Marie: Ditt resonemang va bra tyckte jag. Men jag och Karl`n fastnade inte riktigt för namnet Doris i sig. Mer förslag? :)

Helena: What? Jag trodde jag va jätte unik som kommit på sushi. haha! Fiskpinnen känns lite långt dock.

2008-03-26 @ 23:23:53
Postat av: Jonas

Jag skulle döpa min lilla fisk-tjej till "Maggan" :)

2008-03-27 @ 01:33:23
Postat av: Alexzandra

Jonas: Kind of cute. Men jag vill ha något mer "fishy" namn med tanke att de andra har det. Det börjar dock bli kris, stackarn åker ju omkring namnlös :-S

2008-03-27 @ 07:56:25
Postat av: Gingerjennifer

stjärtis ska hon heta så klart. haha klockrent ju! Jag är världsbäst på namn;)

2008-03-27 @ 18:33:21
URL: http://www.jgingerjennifer.blogg.se
Postat av: Alexzandra

Jennifer: Stjärtis? De va ta mig fan det sämsta hittills. Vill han nått fiskigt namn :)

2008-03-28 @ 07:56:46
Postat av: ggingerjennifer

HAR INTE DIN FISK EN STJÄRT DÅ ELLER?

2008-03-28 @ 13:04:37
Postat av: Alexzandra

Jennifer: Så du skulle döpa din unge till stjärtis, näsis lr tåis bara för att den har dessa kroppsdelar? Ne, nått vettigare namn kan du nog komma på gums:)

2008-03-28 @ 15:03:17
Postat av: GINGERJENNIFER

torsken. ha ha ha! ballt. ja gillar fortfarande stjärtis. eller kanske x-fena (iställe ör x-sena krigarprinsessan. haha sjukt dåligt men roligt namn.

2008-04-01 @ 13:11:30
Postat av: Alexzandra

Jennifer: X-fena, Hm, Fjällan skulle va cute kanske? fena, fjäll whatever... :P

2008-04-01 @ 18:07:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback